Facility Management - Eu-Secure Insurance and Safety Zrt.

Tartalomhoz ugrás
PARKGONDOZÁS - KERTÉPÍTÉS
Fűnyírás, Metszés, Fák - Bokrok - Cserjék gondozása, Tavaszi - Őszi Kert Karbantartás, Teljes Körű Kertépítés, Eseti és Folyamatos Parkgondozás, Füvesítés, Fák Ültetése, Növénygondozás , Kerti Virágok Ültetése - Gonfdozása, Szobanövények Ültetése és Gondozása, Sziklakert Építés, Kerti Tó Építés, Öntözőrendszer Telepítés, Medence Tisztítás, Épület Karbantartás és Javítás
parkgondozás, kertépítés
Fűnyírás

Ügyfeleinkkel arra szerződünk, hogy a jó gazda gondosságával járunk el kertjében és természetesen minden munkánk végeztével eltakarítunk magunk után. Cégünknél nem a fűnyírásban merül ki a kertgondozás. Munkatársaink minden alkalommal eltüntetik a gyomokat, ápolják a növényeket, rendet és tisztaságot hagynak magunk után, szívvel - lélekkel végzik munkájukat.
Önnek csak gyönyörködnie kell kertjében, profi csapatunk elvégzi a kertgondozás­t eddig nem látott minőségben. A gyepfelületeket tavasszal és ősszel külön díjtétel nélkül gyepszellőztetjük. Tevékenységünk részeként igyekszünk megakadályozni zöldterületeinek gyomosodását, a moha terjedését. A kertgondozás és a növényvédelmi munkák során nagy gondot fordítunk a környezet védelmére, a kert továbbfejlesztéséhez tanácsokat adunk és természetesen segítünk elvégezni is azokat.

parkgondozás, kertépítés
Kertészet

Szeretné ha kertje mindig szép, gondozott lenne és a növények egészségesek? Szabadidejében nem szeretne a kerti munkákkal foglalkozni, inkkább családjával szeretné azt tölteni, esetleg éppen a szépen gondozott kertjében? A szép, egészséges, godozott kert nem csak sok időt, munkát igényel, hanem komoly, összetett szakértelmet is.  
Dőljön hátra, ne vegye el családjától és a kedvenc időtöltésétől az időt! Mi elvégezzük a kertészeti munkákat teljes körűen Ön helyett, Önnek csak élveznie kell a kertje által nyújtott pihenést.
Az Eu-Secure Zrt elsősorban közterek és parkok, továbbá ipari komplexumok zöldterületeinek minőségi gondozását végezi, professzionális eszközökkel, felsőfokú végzettségű kertészeti szakemberek irányítása, közreműködése által. Legyen szó akár fűnyírás/kaszálásról, általános növénygondozás (metszés, vitaminozás, alakformálás) esetleg növénytelepítésről, füvesítésről egészen a komplexebb kivitelezésig. Előzetes kertfelmérés során számba vesszük a növények állapotát, korát, a kert nagyságát és kitettségét. Tevékenységi díjunk tartalmazza a szükséges növényvédő szereket, a tavaszi és őszi tápanyag utánpótlást, valamint a munkavégzés során keletkező hulladék elszállítását is. Szolgáltatásunk a zöldterület fenntartás minden részére kiterjed, a legnagyobb feladatunk a gyep gondozása, ezen belül is a fűnyírás és fűkaszálás.

parkgondozás, kertépítés
Kert Karbantartás

Csodálatos látvány a kertben a gyönyörű, élénkzöld gyep, az örökzöld cserjék és bokrok, szép – egészséges fák…. ehhez azonban rendszeresen gondoskodni kell ezek karbantartásáról. Az egyik legalapvetőbb és legfontosabb a folyamatos – akár napi - ápolási munka mellett az időszakos munkálatok elvégzése. A jól megtervezett és szakszerűen elvégzett tavaszi – őszi  munkálatok alapjául szolgálnak az egészséges szép kert látványának a növények hosszú élettartamának.
Ügyfeleink részére Cégünk előre megtervezi a tavaszi és őszi teendőket, hiszen vannak olyan munkálatok melyeket javasolt egyik vagy másik évszakban elvégezni, illetve olyan munkák is vannak, melyeket kifejezetten tilos az adott évszakban végezni. Az őszi kertépítés mellett szól mindenekelőtt, hogy az alacsonyabb átlaghőmérséklet, a több csapadék, a reggeli harmat adta nedvesség mind-mind kedvezőbb élettani feltételeket biztosít a növényzet számára, és jobban kedvez a telepített növények és a frissen vetett fű fejlődésének is. Ősszel a növények párologtatása már kisebb, mint a nagy nyári melegben, a napsütés sem annyira intenzív, „nem húzza” már úgy a növényeket, ehelyett a fák, cserjék, füvek nagyobb energiát képesek fektetni gyökérzetük fejlődésére. Mindezek eredményeképpen az őszi kertépítés során ültetett növényeknél kevésbé jellemző az élettani károsodás, netán kiszáradás, ilyenkor már nem kaphat hőgutát a növény. A tavaszi munkákat minden esetben azzal kell kezdeni, hogy a tél által okozott sérüléseket kezeljük, a gyepről a téli hordalékot összegyűjtjük, elvégezzük a gyepszellőztetést, ellátjuk tápanyaggal gyepet, iletve felülvetjük ahol szükséges. Ilyenkor is lehetséges természetesen fák ültetés, illetve „kötelező” feladat a fák metszése, kezelése az esetleges gombásodás, kártevők ellen.    

kertépítés, virágok ültetése
Növénygondozás

Milyen jó is az, amikor saját virágoskertünkből lehet csokrot szedni az asztalra… vagy kellemes nyári estén a virágos kert illata adta hangulatban pihenni…vagy éppen gyönyörködni a szebbnél szebb virágokban … Egy szép kert elképzelhetetlen a kerti virágok pompája nélkül. A virágok szín, forma és méretváltozatai a kert kialakításának végtelen variációit hordozzák magukban.
A virág fajok és fajták szakszerű kiválasztása és a körültekintő tervezés a látványos dísznövénykert alapja. Az évelő virágok olyan több éven át élő lágyszárú növények, melyeknek föld feletti részeik ősszel elhalnak. Ezen virágok föld alatti tárolószerveik jelentős mennyiségű vizet és tápanyagot halmoznak fel, így tavasszal újból kihajtanak. Az egy és kétnyári virágok olyan rövid életű növények, amelyek a magképződés után elpusztulnak. Az egynyári növényeket tavasszal ültetjük és még ebben az évben virágoznak és elpusztulnak. A kétnyári növényeket nyáron vagy ősszel ültetjük, és a következő évben bekövetkező virágzás után pusztulnak el. Cégünk az évelő – egy – és kétnyári virágok kombinációjával varázslatos kerti hangulatot teremt, hogy Ön tavasztól – őszig gyönyörködhessen a kertje által nyújtott virágpompában és illatfelhőben.
Az Eu-Secure ZRt természetesen ellátja irodai és szobanövények ápolását, gondozását, ültetését is eseti vagy folyamatos jelleggel, a Megrendelői igényeknek megfelelően, akár opcionális feladatokkal is kiegészítve.

kertépítés, parkgondozás
Kerti Tó Építése

A kerti tavak nem csak a környezetünk díszei lehetnek de egy munkahelyi környezetben vagy otthonunkban a nyugalom, meditáció, kikapcsolódós helyszíne is lehet. Manapság rendkívüli népszerűségnek örvendenek a kerti tavak, amin igazából nem is nagyon lehet csodálkozni, hiszen a segítségükkel bármilyen „hagyományos” díszkertből egy olyan egyedi világot lehet létrehozni, aminek a szépségében bármikor gyönyörködhetünk.
Az ember egy kemény munkanap után kiül a saját kis tava mellé a hintaágyba és elnézegetheti a vidám úszkáló, színpompás halakat, a virágzó tündérrózsákat és pillanatok alatt képes megfeledkezni a hétköznapok problémáiról.
Fontos szempont, hogy a kerti tavak építése szakismeret nélkül több bosszúságot okoz, mint örömet. Legfontosabb feladat a tó helyének megfelelő helyszín választása. Itt nagyon sok szempontot kell figyelembe venni … pl. legfeljebb 4-6 órán keresztül érje a nap. Legyen félig árnyékban, de lehetőleg ne legyen lombhullató fa alatt, tűlevelű fa vagy diófa ne legyen közvetlen a parton, mert felboríthatja a tó élőflórájának egyensúlyát. Megfelelő tavi növényekkel is tudunk kellő árnyékről gondoskodni, viszont ezek összeválogatásánál is figyelemmel kell lenni és hozzáilleszteni a kerti tó összképéhez, tervezett élővilágához, ökoszisztémájához. Fontos szempont, hogy a tavat ne építsük lejtő végébe. Érdemes csendes kis zugot választani, ahol nyugodtan élvezhetjük az elvonulás lehetőségét, de mégis, amennyire lehet, közel legyen hozzánk. A kerti tó annak érdekében hogy látványos maradjon, kertünk ékköve lehessen folyamatosan karban kell tartani, annak élővilága miatt is. Ősszel fel kell készíteni a teleltetésre (főként ha díszhalakat is tartunk benne …) , tavasszal elő kell készíteni, karban kell tartani, átmosni. Cégünk szakemberei felelősséggel megtervezik a kerti tó helyét, növény és állatvilágát, majd az Ön jóváhagyását követően megépítik a kerti tavat. A megépült kerti tó folyamatos és eseti jellegű karbantartását szintén ellátják munkatársaink. Garantáljuk, hogy az Ön kerti tava egész évben a szép és egészséges lesz.

kertépítés, parkgondozás
Sziklakert Építés

A sziklakert a kert leglátványosabb eleme. A sziklakert helyének kiválasztása fontos feladat, lényeges, hogy központi, jól látható helyre kerüljön, a ház bejárati frontja, a terasz, vagy a pihenő környékére. Különlegessége, hogy növények helyett a kő dominál benne. Cégünk két típusú sziklakertre specializálódva végzi a sziklakert építését. A tájképi sziklakert egy természetes táj kertbe illesztett mása, melynek célja a kövek és a növények természetes előfordulásának lemásolása. A mértani sziklakert egy geometrikus, szabályos kialakítású kőkert. A sziklák, amellett, hogy a környezetet a növény eredeti élőhelyéhez hasonlóvá teszik és esztétikus hátteret biztosítanak, nagyon nagy szerepet játszanak az ide telepített növények mikroklimatikus igényeinek kielégítésében.
Fontos, hogy a tervezett sziklakertben a kő-növény arány meegfelelő legyen. Cégünk optimálisan egyhaermad rész növényborítással és kétharmadrész szikla – kavics – murva és földborítással számol. A sziklakerti növényeket megrendelőinkkel egyeztetve választjuk ki és ültetjük a sziklakert választott részibe.  A növények és sziklák megválasztásával különböző tájakra jellemző hatásokat érhetünk el (pl.: alpesi sziklakert, mediterrán sziklakert).
A sziklakert megépítése, a sziklakerti növények ápolása a leírtakból is látható, hogy bonyolult tervezési, és kertészet szakmai feladat. A sziklakerti növényekkel való foglalatosság sok szempontból a kertészkedés legérdekesebb és legszebb ága. A sziklakertekben nevelhető növények száma nagyon nagy (több ezer faj), amelyek között sok olyan növény akad, melyek kerti tartása nagy szakértelmet kíván. Bízza szakembereinkre a sziklakert építés bonyolult és szakértelmet kívánó feladatait, a sziklakert karbantartását és a növények ápolását, gondozását! A cégünk által épített sziklakerttel garantáltan elégedett lesz!

automata öntözőrendszer, kerti öntöző
Öntözőrendszer Telepítés

Ön is tudja… Víz nélkül nincs élet! Kertünkben, pedig rengeteg növény él, úgyhogy a vízre mindenképp szükségünk van. Időjárásunk egyre szélsőségesebb és kiszámíthatatlan. Az intenzív kert fenttartásban elengedhetetlen szerepe van a rendszeres és egyenletes öntözésnek. Egy átlagos kis kert egyenletes és elégséges kézi belocsolása legalább 2-3 óra, nem beszélve a folyamatos „birkózásról” a slaggal, ami elakad, megtörik.
Mára az automata öntözőberendezés megléte nem luxus, hanem alapfeltétel lett, mely nem csak azért fontos, mert a kerti növények száméra elengedhetetlen a víz, de 100%-os lefedettséget is biztosít, hogy kertünk minden részébe a megfelelő mennyiségben eljuthasson a víz, akkor amikor a növényzetnek erre éppen szüksége van és annyi mennyiségben amire annak a növényzetnek valóban szüksége van.Kézi öntözéssel, ideiglenesen telepített öntözőrendszerrel ez nem csak gazdaságtalan, de gyakorlatilag kivitelezhetetlen is ilyen precizitással. Cégünk megtervezi, kiépíti és üzemelteti (karbantartja, javítja ) az öntözőrendszert legyen az igény magán kerti öntözőrendszer, közterületi öntöző rendszer vagy üzemi – ipari – kereskedelmi terület öntöző rendszere. Korszerű öntözőrendszerinket távolról, egy applikáción keresztül is ellenőrizheti, leállíthatja az öntözést, illetve el is indíthatja azt az előre beállított öntözési programoktól függetlenül is. Öntözőrendszereink az IOT technológiát felhasználva kapcsolatban állnak az időjárás előrejelző állomásokkal és az éppen aktuális időjárási körülményeknek megfelelően képesek napi szinten korrigálni az öntözés szükségességét és mennyiségét. Intelligens automata öntözőrendszer kínálatunkban a legkisebb kerttől az ipari területek öntözéséig minden megrendelőnk megtalálja a számára legkedvezőbb megoldást.

Fák Ültetése, Cserjék- Bokrok Gondozása
Fa Ültetés

Szakértőt keres aki megoldja gondjait a fák ültetése, gondozása és fa ültetvények ápolása terén? A fák a világ tüdejét jelentik. CO2-t „lélegeznek be” és oxigént termelnek. Felsőfokú végzettséggel rendelkező szakembereink irányítása mellett a legkisebb kert fásítási munkáit, a közterületek fásítási – fa gondozási munkáit, ipari – üzemi környezetben fásítási és fa ápolási munkáit komplex kertészeti szolgáltatás részeként vagy önállóan is ellátjuk.  Cégünk megfelelő szaktudással dolgozik a fák gyökereitől, a lombkoronáig, tiszteletben tartva a fák évszakfüggő jellegzetességeit és specifikus tulajdonságait.
A fák minden életfázisában biztosítjuk a megfelelő gondozást; a kellő beavatkozással így még a hanyatlás fázisában is hosszú ideig ki tudjuk tolni a fa végleges eltávolításának szükségességét. Bár tavasztól őszig szinte bármikor lehetőség van a fák és cserjék ültetésére, mégis még ősszel is oly sok esély van a sikertelen telepítésre, nemhogy olyan évszakokban, amikor fokozottabban oda kellene figyelni a fagy, esetleg a túl sok napsütés, vagy a túl kevés csapadék okozta károk elkerülésére. Bízza ránk ezt a feladatot! Ismerjük a fák igényeit, tudjuk, hogy milyen fajtát, mikor, hova javasolt ültetni, hogyan kell gondoskodni róla, hogy élettartama minél hosszabb lehessen. Nem csak szaktudással de kézi és gépesített eszközökkel is rendelkezünk magánkertek, közterek fagondozási feladatainak ellátására, beleértve az emelőkosaras veszélyes fák gallyazását, veszélyes fa kivágás feladatait és kapcsolódó veszélymentesítés feladatok ellátását is.

medence ápolás, kert gondozás
Medence Tisztítás

Önnek is gondot okoz medencéjének tisztántartása? Saját maga tisztítja a medencéjét, de nincs megelégedve az eredménnyel, nincs rá ideje? Cégünk segít Önnek abban, hogy medencéje a kert dísze lehessen, ahol egy forró nap végén együtt csobbanhat a család apraja, s nagyja. Segítünk abban, hogy a medence tisztítására fordított időt is medencéjében, pihenéssel, szórakozással tölthesse. Annak érdekében, hogy a medencénk sokáig élezhető maradjon, nagy gondot kell fordítani a megfelelő karbantartási és tisztítási feladatokra.
Ugyanúgy, ahogy fürdőszobánkat is rendszeresen fertőtlenítjük és takarítjuk, a medencék esetében is fontos odafigyelni a karbantartásra és a tisztításra, hiszen ha ez elmarad, hamar elkezdhet a víz algásodni, szennyeződni és egy ilyen környezetben senki nem szeret megmártózni. Minden medence esetében a legfőbb problémát az algásodás és a medencék alján lévő lerakódás okozza, melynek az eltakarítása időigényes. Fontos szempont a víz mikrobiológiai szempontból való megfelelése is, melynek érdekében vegyszerezni, fertőtleníteni szüksége medencénket. Az optimális vizuális állapot és mikrobiológiai közeg elérése, fenntartása nem egyszerű feladat, hidrobiológiai és hidrokémiai, víztechnológiai ismereteket egyaránt igényel.
A szolgáltatás ellátásba bevont szakmai vezetőink a fentiekben részletezett szakképzetséggel rendelkeznek, vegyészmérnök, illetve az ÁNTSZ vízminőségvizsgálati laboratóriumában dolgozott munkatársakból áll.  
Medence tisztítás – karbantartás szolgáltatásunk tartalmazza a medencében lévő víz elszennyezettségének tisztítását, vegyszerezéssel és porszívózással (e folyamat magába foglalja a víz ph. értékének beállítását, alga mentesítését és a lerakódott szennyeződések eltüntetését), valamint a víz mikrobiológiai minőségének beállítását.

hótakarítás, hó mentesítés, sikosításmentesítés
Hó- és Csúszásmentesítés

A havazás akkor igazán felemelő élmény, ha a hó eltakarításáról hozzáértő és megbízható partner gondoskodik. Havazás esetén megtisztítjuk, csúszásmentesítjük a közlekedő utakat, autóbeállókat. A hó-eltakarítást és a csúszásmentesítés alapvetően együttes felelősség és kötelesség a biztonságos közlekedés körülmények megteremtése érdekében. Fontos cél tehát, hogy a síkosságmentesítést úgy végezzük, hogy minél kisebb mértékben terheljük ezzel a tevékenységgel környezetünket. Cégünk országos partnerhálózatán keresztül vállalja cégek és magánszemélyek részére hóeltakarítás, csúszás- és síkosságmentesítési feladatok ellátását.
Munkavégzésünk során a 346/2008. (XII.30) Korm. rendeletet teljes mértékben figyelembe vesszük, és betartjuk környezetünk védelmében. A rendelet a környezetbarát (homok, hamu, kőzúzalék, murva stb.) megoldások alkalmazását írja elő belterületi közterületen. Szolgáltatásunkat teljes körűen a kézi hó eltakarítás, a gépi hótolás, csúszásmentesító anyag kiszórása, jég – és síkosságmentesítő anyagok szórása feladatokat is magában foglalja. 24 órás készenlétet – rendelkezésre állást biztosítunk szerződött partnereink részére.

emelőkosaras jármű bérlés
Emelőkosaras Munkavégzés
Nincs gépe a magasban végezhető munkákhoz? …vagy nincs kezelőszemélyzete emelőgépéhez? Magasban végzendő munkához keres vállalkozást?
Cégünk rendelkezik a szükséges gépekkel, vizsgázott kezelőszemélyzettel a magasban végezhető munkák ellátásához. Emelőkosaras járművünk bérelhető is. Az emelőkosaras jármű bérlése esetén kezelőszemélyzetet biztosítunk, melyet a bérleti díj már tartalmaz. Ezen kívül vállalunk emelőkosaras gépjárművel; favágás, magas sövények nyírása, épületek, ipari létesítmények szerelőipari munkálatai, festés, javítás, ereszcsatornák, tisztítása, karbantartása, kémények javítása, feladatokat.Építéseknél bontásoknál szakemberek emelése. Munkánk során gyakran dolgozunk épületen belül is, ezt lehetővé teszi a gép alacsony padlónyomása, jó manőverezhetősége, az elektromos vagy diesel meghajtás választhatósága. További szakterületünk magasban végzett közterületi térvilágtótestek javítása karbantartása, közterületi dekoráció elhelyezése, épületek küldő homlokzatának tisztítása, dekorálása.  
A magasban történő hatékony és biztonságos munkavégzés alapja a megfelelő körülmények biztosítása. Kosaras emelőink pedig a megrendelőink számára lehetővé teszik, hogy ezeket a körülményeket maradéktalanul biztosítsák. Keresse Cégünket bizalommal, gépeink, kezelőszemélyzetünk és szakértelmünk az Ön rendelkezésére áll!
facility manegement, épület karbantartás
Karbantartási Munkák

A facility management és a karbantartás szakértőjeként tudjuk, hogy szolgáltatásaink olyan hozzáadott értéket képviselnek, amely belső munkaerővel költséghatékonyan nem pótolható.  Átvállaljuk ingatlanjának épületüzemeltetési és ingatlan karbantartási feladatait, hogy Ön kizárólag a főtevékenységének sikeres működtetésére koncentrálhasson, és maximális profittermelést érhessen el. Tevékenységi körünkbe tartozik többek között intézmények műszaki üzemeltetése, kisebb átalakítási munkálatok, épületfejlesztések, ingatlan fejlesztések, épület karbantartások, bérlemény karbantartások, műszaki javítások, teljes körű bonyolítása.
Feladataink a tervszerű megelőző karbantartásból, valamint a napi rutinszerű üzemeltetésből és hibajavításból állnak. Épületen kívüli eszközök (kapu, sorompók, rámpák, utak, járdák) ellenőrzése, karbantartása, csúszásmentesítése, hó eltakarítása, dokumentálása. Külső terület növényzet gondozása. Légtechnikai rendszer eszközeinek/ elemeinek (ventilátorok, fan-coilok, split klímák, kültéri-beltéri egységek) karbantartása, dokumentálása, ellenőrzésében való közreműködés. Tűzvédelmi rendszerek működtetéséhez szükséges szabályzatok elkészítéseben, betartatásában, időszakos felülvizsgálatában való közreműködés. Víz/vízkezelő rendszer eszközeinek/elemeinek felülvizsgálata, ellenőrzése, karbantartása, dokumentálása. Vízfogyasztás ellenőrzése. Gondnoki feladatok ellátása (nem szakirányú tevékenységek végzése, kisebb javítási, beállítási feladatok), valamint az életveszélyt okozó, ingatlan állagát veszélyeztető, rendeltetésszerű használatát akadályozó, azonnali beavatkozást igénylő hibák és hiányosságok eseti megszüntetése.
A ránk bízott eszközökkel úgy dolgozunk, hogy az ingatlantulajdonosok, bérlők jól érezzék magukat az épületben és az épület fejlődjön. Biztosítjuk az épület adminisztrációját, kezeljük a technológia üzemeltetésére szolgáló szoftvert és időben reagálunk a jogszabályokra és elvégezzük a szükséges felülvizsgálatokat. Riportokat készítünk és javaslatot teszünk a hatékony üzemeltetéshez szükséges beruházások elvégzésére. Biztonságos környezetet alakítunk ki, a veszteségek csökkentésére irányuló megelőző intézkedések alkalmazásával, biztonságtechnikai rendszerek telepítésével, üzemeltetésével, élőerős vagyonvédelmi szolgáltatás üzemeltetésével. Az elvégzett munka pozitív hatását a bérlő már első alkalommal látni fogja. A társaságunk tevékenysége átlátható, szabályszerű és vizuálisan is érzékelhető eredményekkel jár.

rovar - és rágcsálóirtás
Kártevőirtás

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? …vagy csak meg szeretné előzni ezt a problémát? Jogszabály írja elő a rovar – és rágcsálómentes környezetet? Megszeretne felelni a HACCP minőségügyi előírásoknak? Az Eu-Secure Zrt komplex szolgáltatásai a kártevőirtás területén is megbízhatóságot, rugalmasságot és minőségi munkavégzést jelentenek.
Az egerek és patkányok megjelenése otthonainkban, az üzlethelyiségekben, raktárakban az egyik legnagyobb félelme valamennyiünknek. Ezek a rágcsálók megkeseríthetik életünket, hatalmas anyagi és érzelmi károkat okozva számunkra. A rovarok megjelenése rengeteg háztartásban jelent problémát. Sokan maguk próbálkoznak meg a hívatlan vendégek kiirtásával, azonban hamar ráébrednek, hogy a rovarirtás egy külön szakma, megfelelő eszközök és szaktudás nélkül szinte csak szélmalomharcot vívnak a rovarok ellen.
Kártevőirtó munkánk és dokumentációnk minden tekintetben megfelel az ellenőrző hatóságok (pl. NÉBIH) szigorú elvárásainak is, ezekre minden megrendelés esetén garanciát vállalunk.  Hazánkban HACCP-rendszer bevezetés és folyamatos működtetése kötelező az élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló egységek területén. Az élelmiszer-biztonsági törvény alapján a rovar és rágcsálóirtó tevékenység kötelező jellegű, melyet kizárólag szakképzett személy végezhet, és évente legalább kétszer preventív jelleggel el kell végezni akkor is, ha egyébként a kérdéses területen nem jelentkezett rovar vagy rágcsáló. A kártevők elleni védekezést cégünk monitoring tevékenységgel végzi, mely a rovarok és rágcsálók megjelenését azok elszaporodása előtt jelzi. A technológia feltételezi a megrendelő/üzemeltető aktív közreműködő szerepét az ellenőrzés folyamatában.
A monitoring alapon működő kártevőirtás előnye, hogy az alkalomszerű (féléves) irtás során az üzemeltetőt a napi munkavégzésben nem zavarja, nem kell bezárni az üzemet, boltot, konyhát. Az irtószermentes csapdák, mechanikus eszközök, zárt szerelvények alkalmazása ugyanis nem jelent veszélyt az élelmiszerekre.
Vissza a tartalomhoz